keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Postcrossing


Aattelin kertoo vähän yhestä miun harrastuksesta. Kyseessä on siis postcrossing :)

Postcrossing on käytännössä postikorttien lähettämistä satunnaisille henkilöille eri maihin. Ensiks pitää rekisteröityä postcrossing.comin sivuilla. Ja se on siis täysin ilmasta. Sen jälkeen voi alkaa lähettää postikortteja ympäri maailmaa. Alat itse saamaan kortteja, kun oot ensin ite lähettänyt kortteja. Kortti kortista siis ;)
   Järjestelmä arpoo siulle toisen satunnaisen käyttäjän ja antaa siulle kyseisen käyttäjän osoitteen, jonka hän on sinne laittanut. Jokaiseen korttiin on myös oma tunnistenumero (ID), joka pitää AINA kirjoittaa lähetettävään korttiin. Ilman sitä korttia ei voi rekisteröidä järjestelmään ja on kuin se ei olisi koskaan tullut perille. Muuten korttiin voikin sitten kirjoittaa melkein mitä vaan. Ei tietenkään mitään törkyyksiä, vaan ollaan kaikki asiallisia ihmisiä, eikös? Ja kortteihin kirjoitetaan lähinnä englanniksi, ellei nyt satu osaa just sitä kieltä, minne se kortti on menossa.
   Lähes kaikilla on profiiliinsa kirjotettuna minkälaisii korttei suosii tai mist tykkää ja joskus on ehotuksii mitä vois korttii kirjottaa. Miun profiilin voi tsekata täältä. Ite pyrin lähettämään aina sellasen kortin, mitä on pyydetty ja kirjottelen niihi sen mukaa mitä kenenkin profiilissa lukee. Esimerkiks joku voi pyytää kirjottaa tervehyksen lähettäjän äidinkielellä (usein käännöksen kanssa) tai vaikka kertomaan asuinkaupungistaan lyhyesti. Voi toki lähettää myös tyhjän kortin tai sellasen, missä lukee vaa "Happy postcrossing!" etc. Ite henkilökohtasesti tykkään ku korttiin on kirjotettu vähä enemmä :D

Se siitä yleisestä sepityksestä. Seuraavaks mite mie aloin postcrossaa.

Aloitin yli kaksi vuotta sitten postcrossingin, josta olin kuullut ystävältäni. Kiinnostuin siitä, koska rakastan sitä, kun saa postitse postikortteja tai kirjeitä (muitakin kuin laskuja siis). Postcrossingin kautta saa pääasiassa postikortteja, mutta halutessaan sieltä voi saada myös kirjekavereita, kuten miulla esimerkiksi on. Itse oon tällä hetkellä lähettänyt 106 korttia ja vastaanottanut 106 korttia. Joskus on mennyt pidemmänkin aikaa (tyylii puol vuotta *köh köh*), ennen ku oon taas alkanut lähetellä kortteja. Oon lähettänyt kortteja 27 eri maahan ja saanut kortteja 25 eri maasta.
   Eksoottisimmat maat mihi oon lähettäny täl hetkel korttei on varmaankin Intia ja Etelä-Korea. Ja sit taas Serbia ja Malesia on eksoottisimpii maita, mist oon vastaanottanu korttei :D. Näteimmät postimerkit tulee miu mielest Kiinasta, Japanista ja Ranskasta :) Sit täs lopus on viel kuvii muutamasta miu lempipostikortista, jotka oon saanu postcrossingin kautta.

Tää on tietenkin yks miu suosikeista, koska Doctor Who <3

Ja tää, koska One Piece (* ^*)

You get the point ;)

Tää oli toinen kortti, jonka sain postcrossingista ja tää on miusta vaan niin kaunis!!

Tykkään aasialaisesta kulttuurista, mikä on osasyy, miks tää on miu suosikkeja :)

Täs on vaa nii loistava teksti ;D
Siinä oli siis tosiaan vaan osa suosikeista, en jaksanu kaikist ottaa kuvaa :D

-x-